Personligt brev

Carina Ogrander

Åren har rusat i väg från att Gottskärs Hemtjänst fick sina avtal den 1 november 2016 i Kungsbacka och den 15 november 2016 i Mölndal. Vi startade upp i ett litet kontor i Mölndal och senare I Kungsbacka på Syrengatan.

Det är med stolthet att få presentera vår senaste nyhet för 2022 är att Gottskärs Hemtjänst AB nu även blir Gottskärs Hemtjänst Mölndal AB. Det innebär att det blir två företag och var och en arbetar med som tillhör respektive kommun.

Gottskärs Hemtjänst i Kungsbacka har kontor på Kabelgatan 9 i Kungsbacka och i Gottskärs Hamn, Gottskärsvägen 185 med utsikt över havet.

Gottskärs Hemtjänst i Mölndal har kontor på Möbelgatan 4 på andra våningen. I Mölndal har jag hjälp av 2 av mina döttrar, Sandra och Erica, vilket är såklart roligt att familjen är med i det jag brinner för.

Jag som startade min hemtjänst heter Carina Ogrander och fyllda 55 år. Har nu haft i gång verksamheten sedan 5,5 år tillbaka och får hjälp av duktiga samordnare och koordinatorer på varje enhet. Sen att inte glömma all fantastisk personal som jobbar tillsammans med oss och gör allt så himla bra för våra äldre.

Jag är född och uppvuxen i Krokslätt i Mölndal där jag även gått i skolan. Flyttade sedan till Tollered och bodde där i 23 år där jag fick mina barn, blev sedan undersköterska och senare sjuksköterska och läste på Högskolan i Borås. I slutet på 2009 flyttade jag till Kungsbacka då jag har särskilt hjärta dit då den ena halvan av min släkt kommer därifrån, och min tonårstid spenderades ute i Gottskär på somrarna.

Mina erfarenheter som sjuksköterska var 4 år i Alingsås på LSS boenden, samt 8 år i Kungsbacka på boenden, jouren och ute som kommunsköterska. Har även arbetat i Lerum på boenden, som bemanningssjuksköterska i Kungsbacka, och sedan läste ett år 2014 som specialistsjuksköterska inom onkologin i Göteborgs universitet.

Min vilja att öppna egen hemtjänst kom med åren och lite av olika händelser som styrde mig till den tanken. Det var lite av ”det här gör jag bättre själv känslan” som dök upp i mig, vilket jag aldrig ångrat.

Det har varit några tuffa sista år då Covid19 varit svårbemästrat, men vi hoppas nu att det är över för ett tag, så vi kan se framåt igen och göra nytta för våra äldre.

Min tanke är att vara en bra hemtjänst, en trevlig hemtjänst, en hemtjänst som kan sätta ”lilla guldkanten” på dagen. En trygg hemtjänst, en hemtjänst med kontinuitet och stabilitet. Men det är mycket arbete bakom för att hålla det man lovar. Det man lovar det vill man hålla.

Det är så spännande och roligt att få jobba med personalgrupper, områden, kontinuitet, nöjda kunder och ökad trygghet och därmed bättre hälsa med livsglädje. Det är viktigt att man som kund tycker om sin hemtjänst, att man väntar på sin hemtjänst och blir glad när de kommer hem till sig. Det är viktigt att få känna sig trygg och få den hjälp man behöver när allt inte riktigt är som förr.

Vi gör en del roligt och vi försöker visa det i bilder på Facebook och Instagram. Vi har inte så mycket bilder här på hemsidan men vi har nu länkar till våra Instagram i båda kommuner, där man kan se vad vi hittar på.

Mölndal och Kungsbacka är nu delade och har sina egna kontor. Men det betyder inte att vi inte håller reda på varandra, Hjälper varandra vid händelser, tar vara på varandras erfarenheter. Vi jobbar ganska lika över lag även om kommunerna skiljer sig åt i avtalet.

Önskar er ett fint år och hoppas vi ses därute. Var inte rädda för att höra av er. Ring till oss och ställ frågor om vilka vi är och vad vi gör.

Hälsningar från Carina Ogrander
0735-131274
carina.ogrander@gottskarshemtjanst.se